javascript:void(0)

Tuesday, September 7, 2010

Burung Apa?Burung Muraaaiiii...

Burung Apa? Burung Muraiii

1979

Anak : Burung aper?
Bapak : Burung Murai
Anak : Burung aper?
Bapak : Burung Murai
Anak : Burung aper?
Bapak : Burung Murai
Anak : Burung aper?

PELEMPANGGGGGGGGGGGGGGGG!!!! (Sibapak tampor)

Anak : HuaaaaaaHuaaaaaaaHuaaaaaaa!! (meleleh air mata)
Bapak : Besok kalu Tuhan kasi betul-betul telinga kau tuli baru kau tahu! Udah!!! Jgn permainkan orang tua-tua... tak baik!!!!

......................................................

2007

Bapak : Burung aper?
Anak : Burung Murai
Bapak : Aa aa yer burung Murai
Anak : Eh!!Kenaper abah tak ulang-ulang tanyer? Masih power telinga abah ni yer.
Bapak : Yer! Masa dulu kalu arwah datuk kamu panggil abah suruh ke kedai ke aper, sekali panggil jer abah dah menyahut. Abah tak berani nak buat pura-pura pekak macam ngko selalu buat masa kecik-kecik. Barangkali itulah yang jadi barakahnyer, jadi telinga abah ni Allah Taala kasi clear sampai sekarang!

Handphone Anda Boleh Menjana Wang Sehingga Ribuan Ringgit Setiap Bulan.Caranya Klik Sini  

10 comments:

  1. hahaha
    seb bek bapak dia cerdik sket...
    klu x mau kene pelempang ngan anak dia...

    ReplyDelete
  2. cam knl jer story ni
    tp kat mana ya??? hihihi

    dah btukar skrip yea.. *__*

    ReplyDelete
  3. hehehehe...bapa dah moden la...cayalah bapa!!

    ReplyDelete
  4. bagus la bapak nie....hahaha..

    ReplyDelete
  5. memang hensem tul bapak nue..haha

    kisah London hanya di http://coretanperantau.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. haha. comel gila iklan burung murai ni kan.

    ReplyDelete
  7. hahaha,,,,macam celaka lawak dia,,,terbahak2 aku

    ReplyDelete
  8. hehe..
    cerita dh berubah pulak. ;p

    ReplyDelete
  9. hahaha.
    tu la bapak cakap jangan buat-buat pekak.
    btw, nice story. memang gelak habis. (:

    ReplyDelete